Service luftvärmepump Vallentuna

Service Luftvärmepump Vallentuna

✔ Vi finns över hela Sverige

Luftvärmepump service

✔ Installation ingår i priset

Service & felsökning av luftvärmepump i Vallentuna. Vi utför service på luft-luftvärmepumpar och kan hjälpa till med felsökning och reparation av trasiga luftvärmepumpar. Personlig rådgivning ingår alltid när du behöver service av värmepumpar. Låt SaveEnergy utföra service och underhåll, av din värmepump. Vi finns i Vallentuna & även i hela Sverige. Installation ingår vid köp av luftvärmepump. Vi har alltid bra erbjudanden och vill du kan du betala med Klarna.

Hur går en värmepumpservice i Vallentuna till?

För att säkerställa en lång livslängd, problemfri drift och rätten till eventuell reklamation är det viktigt att göra nödvändigt underhåll enligt rekommenderat intervall. Med en service luftvärmepump Stockholm från oss på SaveEnergy kan du vara säker på att du får marknadens bästa och mest kompletta service av din luftvärmepump – luftkonditionering.
Det vi gör under en service på luftvärmepumpens innerdel är följande:

 • Funktionstest och eventuella missljud
 • Uppmätning av max effekt och luftflöde före service
 • Demontering och rengöring av innerdelens plast
 • Kontroll av kondensvattendräneringen från innerdelen
 • Rengöring av värmeväxlaren i 3 steg. Förbehandling, genomsköljning samt efterbehandling
 • Rengöring samt borttagning av eventuellt mögel på fläktrullen
 • Återmontering av plast, samt en sista avtorkning med specialmedel

Luftvärmepumpens utedel:

 • Funktionstest och eventuella missljud
 • Kontroll av infästning samt lutning på utedel
 • Läckagekontroll av köldmedieanslutningar
 • Rengöring av värmeväxlare i 2 steg. Förbehandling samt genomsköljning
 • Rengöring av utedel samt fläktblad
 • Montering av eventuella tillval som Tak eller vibrationsdämpare

Installation av luft värmepump i Vallentuna

Vi erbjuder luftvärmepumpar & en fast komplett installation ingår alltid.  (fast elinstallation ingår alltid värd 2.500 kr) Vi arbetar över hela Sverige med egna certifierade installatörer både vid installation & service.

Under installationen monterar en certifierad installatör såväl inomhus- som utomhusdelen av värmepumpen. 

Värmepumpens innedel hängs upp på en metallplatta som skruvas fast i väggen. Värmepumpens utomhusdel monteras på husväggen med hjälp av konsoler. På konsolerna monteras vibrationsdämpare som hjälper till att minska eventuella vibrationer från värmepumpen, för att förhindra oönskade ljud.

Det krävs ett hål genom väggen för köldmedierören och ledningar som kopplar samman de två delarna och även värmepumpens dräneringsslang. Hålet bör vara runt 7 cm i diameter och ska luta utåt, så att det vatten som bildas under luftkonditionering kan rinna ut genom dräneringsslangen, med hjälp av tyngdkraften. Rör och sladdar dras i plastkanaler, så det ser snyggt ut.

Slutligen ska den nykopplade köldmediekretsen vakuumsugas och sedan ska rätt mängd köldmedium släppas ut i köldmediekretsen. Vanligtvis får luft-luftvärmepumpen sin el genom en vanlig stickkontakt.

Försäljning av ny luftvärmepump i Vallentuna

Vi erbjuder luftvärmepumpar inklusive installation på Vallentuna & i hela Sverige. Nordiska modeller från kända märken: Electrolux, Hitachi, Innova, LG, Mitsubishi, Nike, Panasonic, Toshiba, Bosch & Wilfa.

Behöver du boka service luftvärmepump Vallentuna eller har du några frågor om hur det går till? Vi finns här för att hjälpa dig!

  Varukorg
  Kontakta oss!
  close slider